2013. szeptember 2., hétfő

Tv műsor a múltból - 1991.09.28 és 10.03 között

Disney délután, Maci Laci, Maja, Jetsonék. 1991 szeptemberének utolsó napjain és október elején a két "királyi tv"-ben ezek voltak a legjobbaknak mondható kínálat a mesék körében. Akkoriban biztos nem volt annyi magyar kábelcsatorna, mint manapság. Lássuk csak, hogy akkoriban milyen rajzfilmekkel töltötték a gyerekek az idejüket.TV1 (ma már M1)
29-én, vasárnap volt a hét családi műsora, amit szinte bűn volt kihagyni, másfél óra, ami alatt az utcák is üresek voltak. Ez nem más volt, mint a Walt Disney Bemutatja, ami a magyar Disney franchise-t erősítette (az Egmont kiadótól már volt akkoriban havonta Mickey Mouse és Ducktales magazinok, Donald Vidám Zsebkönyv sorozat is, meg október körül Ducktales Lutra matricás albumot lehetett kapni).
Azon a napon, 17.00-kor a Kacsamesékkel indult, a Múmia bosszúja résszel (nemrég kérték Indán, hogy küldjem át az epizódot, megtettem), majd azután az Ausztrál Expressz című élőszereplős sorozat, Amerika című része ment, végül a Disney hangulatot a Csipet csapat zárta le, a Pimpikének nem volt gyerekszobája című résszel. Ez utóbbiról nem tudom, hogy melyik epizód lehet (lehet az RTL szinkronosan van fent), így írták a címet.

TV2 (ma már M2)
28-án, szombaton 11.00-kor a Maja a méhecske sorozat 13. része ment, amit NSZK rajzfilmsorozatnak írtak.
29-én, vasárnap, 9.45-re írták a Maci Laci kincset keres sorozatot.
Október 3-án, csütörtökön, 17.45-kor írták a Jetson családot, az epizód címe Las Venus volt, és a sorozat 17. részének írták, római számmal pedig 24-est írtak, vagyis annyi részt adtak 91-ben.

Remélem tetszett a retró műsor cikkem. Lehet, hogy írhattam volna ennél többet is, de akkoriban a magyar tévéken a mesekínálat meglehetősen gyér volt (kivéve akinek voltak német csatornái műholdon). De hamarosan 1999-ből írok műsorokat, amiben többek között kiderül, miket adtak az RTL-en, és mi volt az MSAT-on. Sokkal több volt már akkor a rajzfilmes + animés kínálat.

A tévéműsorok a Népszabadságból voltak írva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése