2013. szeptember 2., hétfő

Tv műsor a múltból - 1999.04.19 és 04.25 között

Animék a magyar RTL-en, Rocky és Bakacsin régi szinkronnal, MSAT-on csak 1 nap volt hátra a Nickelodeon blokk 12 órássá hosszabbodásáig.


RTL Klub
Egész héten a Rajzfilmklubban, hétközben 14.45-kor csak a Manóvári manók, a Sailor Moon (Varázslatos álmok) és a Dragon Ball Z animéket írták. A Sailor Moont rendszerint hétköznap reggel 6.05-kor ismételték, és japán rajzfilmsorozatnak írták.
Hétvégén reggel a Kölyöklubban ezek mentek: Tazmánia, A törpék új világa, Zsebsárkányok, Űrdinkák, Spirou és Fantasio, Gazvezír és Dínódili sorozatok mentek.
Beavis és Butthead Magyarországon először
az RTL Klub éjjeli blokkjában ment, 1998-tól.
Utána a Warner sorozatokat sugárzó Csőrre töltve blokkban, 11.05-kor szombaton a Szindbád fantasztikus utazásai, vasárnap pedig a Superman volt, mindkét napon utána a Bolondos dallamok ment.
Érdemes megemlíteni még a csatorna éjjeli blokkját, az RTL Night Klubot, ami pének éjjelenként adott szexet, horrort, és persze Beavis és Buttheadet. Aki utóbbiról azt hiszi, hogy az MTV-n tavaly elindult új évaddal mutatkozott be először a sorozat Magyarországon, az most hatalmasat tévedett! (Ja, különben is a TV2-n láttam 10 éve a Beavis és Butthead lenyomja Amerikát filmet, feliratosan!)

TV2
Mese csak hétvégén ment délelött. Szombaton és vasárnap 6.30 körül a Könyvek könyve ment, utána a TV2 matiné. Szombati műsorában mentek ezek: Rocky és Bakacsin, Tesz-vesz város, Urmel, Blinky Bill, Rémecskék kicsiny boltja, Az igazi szellemírtók, Kutyavilág és Sandokan.
A vasárnap reggeli Könyvek könyve után a a TV2 matiné ezeket adta: Dávid a törpe, Rocky és Bakacsin, Tesz-vesz város, Tabaluga, Rémecskék kicsiny boltja, Az igazi szellemírtók, Enigma - A szuperhős és Kis boszorkányok.

MTV1 és MTV2
Sajnos a "kertévék" bevezetésével a "királyi tévék" népszerűsége a mesék körében egyre inkább romlott. Már sem Disney, sem Cartoon Network matinék nem voltak. De minden hétköznap este és vasárnap reggel többször adtak magyar meséket mind két adón (M1, M2), plusz volt dedóskorom kedvence, a Mackópapa meséi, illetve az Állatolimpia.
24-én, szombat este az M2-n 19.00-kor az élőszereplős Rosszcsont kalandjai volt a 2. résszel.

Duna
23-án, péntek 17.25-kor ment a Nils Holgersson 16. része, amit vasárnap reggel 7-25-kor ismételtek, 24-én reggel 7.50-kor a Dunán is volt Tesz-vesz város.

MSAT
MSAT Nickelodeon pillanatkép
(forrás: Youtube)
Itt indult el blokként a Nickelodeon. Először csak reggel és délután, majd 26-tól 12 órássá vált. Mindennap más volt a műsor. Hétközben 6.30-tól ismételték a Jaj, a szörnyek, a Rocko és a Clarissa sorozatokat. Délután 16.00-kor ezek voltak: Jaj, a szörnyek, Rocko, Hé Arnold!, Clarissa. Utána 18.00-kor naponta más volt a Clarissa után: Hétfőn, szerdán és pénteken Pete és kis Pete, kedden és csütörtökön a Kenan és Kel.
Hétvégén 6.30-tól Fecsegő tipegők, Rocko, Jaj, a szörnyek, Pete és kis Pete és Clarissa voltak, délután 17.30-tól Allen Strange utazása és Kenan és Kel sorozatok mentek, de szombat délután 17.00-kor elöttük a Hé Arnold!, vasárnap a Hódító hódok ment délután 5-kor.

A tévéműsorok a TVR-hét 1999/16. számból vannak.

1 megjegyzés: