2013. szeptember 5., csütörtök

Tv műsor a múltból - 2000.07.24 és 07.30 között

Már a 21. századba lépve rajzfilmek terén sok minden megváltozott. 2000-ben már volt Minimax, szombatonként délelött az RTL Klub egy 10 évre szóló szerződésnek köszönhetően Disney matinét tartott,  a TV2 hétvégén Cartoon Networknek szentelt blokkot. De abban az évben már az 1999-es váratlan tiltás miatt nem volt semmilyen anime a magyar képernyőkön, kivéve a TV2-n, ők ugyanis még adták a Milát és a Repülő házat. Akinek nem volt elég az anime kínálat, az - ha volt műholdja vagy kábele - az nézhette őket németül az RTL 2-n (legalábbis ahol továbbították a szolgáltatók). Augusztustól az RTL Klubon mégis bemutatkozott a Pokémon anime, mégpedig a Teletubbies pisis mesével együtt. Sajnos 2000 augusztusából nincs tévéműsorom, így most be kell érnünk július végével.


Minimax
A Hanna Barbera két sorozatát, a Slapajt és
a Szippancsokat (a képen) 2000-ben vetítették.
(kép forrása: Youtube)
A csatorna adásideje mindennap 6-tól 12-ig, majd 2 órás szünet után 14-től 20-ig tartott. Friss epizódok 17-től voltak. 20-tól pedig a Musicmax interaktív zenetévé ment.
2000 július 24-től 28-ig, hétköznap ezek mentek Minimaxon 17-től 20-ig: A nagy ho-ho-horgász, A varázslatos iskolabusz, Grimm legszebb meséi (péntektől Kutyavilág), Repülő bocsok, Magyar népmesék, Egyszer volt...(nem írták melyik széria, tehát vagy az Ember, vagy a Világűr, vagy az Ötlet), Fecsegő tipegők, No megállj csak, Sandokan.
Hétvégén 9-től 12-ig adtak friss műsort. 29 és 30 között ez volt a műsor: Rexi, Slapaj, A varázslatos iskolabusz, Rolie Polie Olie, Szippancsok, Szédült nyuszik, Albert mondja.

RTL Klub
29-én és 30-án a Kölyöklubon volt: Gazvezír, Hódító hódok, Rókalesők, Csodatrió, Mágus, Tom és Jerry, Zorro, vasárnap meg Maci Laci is volt.
29-én, szombaton a Kölyökklub után Kacsamesék és Micimackó voltak a délelöti Disney matiné műsora, utána a Csőrre töltvében a Szilveszter és Csőrike.
30-án vasárnap 10.00-kor a Kölyökklub után (vagy részeként) az akkoriban nagy sikerű Papyrus, majd 10.45-kor a Csőrre töltvében a Frédi és Béni ment.

TV2
A nyári szünet miatt hétközben is adtak TV2 matinét, műsorában ezek mentek: A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója, Mila a szupersztár (ez anime volt), és Madison.
29-én és 30-án a TV2 matinében: Kutyavilág, Gólkirály, Tabaluga, Urmel és Igazi szellemírtók. Mind a két napon 7.00-kor indult a Matiné, elötte 6.30-kor szombaton a Repülő ház ment, vasárnap pedig a Kratts fivérek az Állatkert a hátizsákban. Mindkét napon volt 9.00-től Cartoon Network blokk. Szombaton Animánia, Beetle Juice, Scooby Doo, Bolygó kapitánya, Én vagyok Menyus. Vasárnap pedig Animánia, Dexter laboratóriuma, Pindúr pandúrok, Freakazoid, Maszk.

Ezzel felidéztem 2000 július utolsó hetének legfontosabb mesés kínálatát a tévéből, legközelebb 2001-es tévéműsor következik, Nickelodeon, Fox Kids, Cartoon Network, Minimax, és persze TV2 matiné és Kölyökklub műsorokkal. Tartsatok velem legközelebb is.

A tv műsorok a TVR-hét 2000. július 24-30 számából voltak idézve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése