2013. december 30., hétfő

Új petíció - Doctor Who-t a közmédiára

Egy rajongóm indította ezt a petíciót azért, hogy a közmédia csatornáin (M1, M2, Duna vagy esetleg Duna World műsorán) legyenek Doctor Who sorozatok. A sorozatot nem nagyon ismerem, ennek ellenére mégis részben az udvariasság kedvéért, a petíció írójának kérésére megosztom az ötletét, hogy többen is támogathassák.


Mostanában egyre több online petíciót létesítenek az MTVA felé, hogy tűzzenek valami műsort, filmet, sorozatot valamelyik csatornájukon.
2009-ben még ott volt a Disney délután petíció. Célja: hozzák vissza az M1 vagy M2 műsorára teljes egészében a blokkot a 90-es évekből, a régi sorozatokkal és régi szinkronnal. Jelenlegi eredménye: nem jött be azóta sem.
2011-ben a Nickelodeon miatt "
petícióztak" az M2-nek, de csak a Youtubeon. Célja: a hamarosan induló M2 gyerekcsatornára tűzzenek Nickelodeon sorozatokat. Jelenlegi eredménye: bukás, egyáltalán nem ért célt.
A korábban a Chello felé nyújtott "
Lendítsük fel együtt a magyar animés piacot" petíciót három hónapja az MTVA felé fordították. Célja: az M2 késői sávjában (20 óra után) anime sorozatok bevezetése. Jelenlegi eredménye: még bizonytalan.
A Retro Meseklub indított
petíciót ugyanabban az időben az M3-nak. Célja: az ezer éve nem látott európai mesefilmeket hozzák vissza az M3-ra. Jelenlegi eredménye: úgy tűnik, beválik.
És most íme az új MTVA petíció: a közmédia adjon Doctor Who (Ki vagy doki?) sorozatot a közmédia bármelyik csatornájára (erre leginkább az M1, M2 vagy a Duna lenne rá az esélyesebb).

"Mint sokan tudjátok, hogy a Doctor Who (ismertebb nevén "Ki vagy, Doki?") a BBC "találmánya", és az a tévécsatorna közszolgálati. Szeretném, hogy leadhassa az m1, m2 (meg ha lehet az m2 gyerekcsatorna is, mert családi sorozat), vagy a Duna nevű csatornák közzül legalább egyike (Igaz, hogy leadta a Sarah Jane kalandjai című spin-offot, de ez kevés (nem annyira)). De nem ez az legnagyobb ok. A legnagyobb, hogy sorozat kevésbbé ismert, és az ismertebb tévécsatornákon, különösebben főműsoridőben, vetítsék le. Így nekem az a bajom s sorozattal, hogy aniyra népszerű, hogy itt nem. Továbbá, hogy ha már meglenne, akkor elkelle, hogy nappal is ismételgessék, további népszerűsítődésekért." - áll a petícióban.


A további részletek és a petíció itt:
http://www.peticiok.com/fusson_a_magyar_koztevecsatornakon_a_doctor_who_ki_vagy_doki

Jó ötletnek vélem a petíciót, annyira nem is lehetetlen, mivel a közmédián mostanában egyre több BBC műsorral találkozni.


A Doctor Who-ról bővebben itt olvashattok: http://www.gunda.hu/drwho/

7 megjegyzés:

 1. És a véleményed Anonymusz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A cikkben részletesebben.
   És ellátogattál-e a gundás oldalra?

   Törlés
  2. Most már megírtam részletesebben: "Jó ötletnek vélem a petíciót, annyira nem is lehetetlen, mivel a közmédián mostanában egyre több BBC műsorral találkozni." Ez már jó?
   Olyan szót még nem is hallottam, hogy "gundás". Az mi?

   Törlés
  3. Köszönöm. És ez itt a gundás: http://www.gunda.hu/drwho/

   Törlés
  4. Köszönöm.

   Törlés