2014. április 20., vasárnap

M2 - Májusi programok

Új sorozatok

Dip és Dap

Mivel még nem hallottam és nem olvastam erről a címről egyetlen magyar csatornánál, így egész biztos országos premier lesz. Korhatár nélküli sorozat lesz, és május 8-tól hétköznap este fogják adni.

Ozie Boo! - Mentsük meg a földet (Ozzie Boo - Save the Planet)

A sorozat a Tatonka történeteit készítő stúdiótól van. Országos premier lehet, mivel még erről a címről sosem hallottam egyetlen magyar csatornánál. Ez egy CGI sorozat lesz, ami a környezetvédelemről és az ökológiáról szól. Mivel a sorozat a legkisebbeknek készült, így korhatár karika nélkül fogják adni, május 14-től hétköznap a saját gyártású Mesélj nekem helyén.


Thomas, a gőzmozdony (Thomas and Friends)

Már 30 éve fut ez a gyerkőcök körében világszerte népszerű sorozat, és még mindig lesznek új részek belőle a jövőben. Ma már a 18. évadnál tart. A közmédia a 8. évadtól fogja adni, ami még a hagyományos "terepasztalos" évad (később már CGI-s lett). A sorozat az M2-n május 15-től lesz látható mindennap a Traktor Tom helyén.

Gondos bocsok (Care Bears: Welcome to Care-a-Lot)

Az elmúlt 30 évben több sorozat és film készült a világszerte ismert Care Bears-ből. Az M2 most a legújabb, CGI animációs sorozatot mutatja be, ami csak egy évados és 26 részes. Május 16-tól a Tickety Toc helyén lesz, természetesen korhatárjelzés nélkül.

Telmo és Tula, a kis ezermesterek (Telmo and Tula - Arts and Crafts)

A második Telmo és Tula sorozat, amiben az alsósok számára a kreativitást mutatják be, például papírral, ragasztóval meg másokkal fognak készíteni tárgyakat, díszeket meg ilyeneket. Az új Telmo és Tula sorozat a szakácsos helyén lesz látható május 19-től hétköznap, várhatóan 6-os karikával, mivel ovisok még ollót sem vehetnek a kezükbe.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer... az élet

Sokan ismerik biztos a francia Egyszer volt sorozat szériáit: Az ember, A világűr, Az élet, Amerika, Az ötlet, A felfedezők és A Föld. Ezek mind-mind a Minimax-on, és némelyik a 90-es években a Magyar televízión bizonyították sikerüket a gyerekek körében. Most az M2 az Élet szériát hozza vissza, aminek témája az emberi test története. Ezt a sorozatot Magyarországon legelőször 1991 első felében adták szombat vagy vasárnap délelőtt (utána jött helyette a Maja). A sorozatnak eddig legalább 3 szinkronja van: a régi MTV-s, a Minimaxos és a DaVinci Learning-es. Hogy az M2 melyikkel fogja adni, az még rejtély.
Május 29-től hétköznap kora délután lesz a Willy Fog helyén - régi jó sorozat helyére szintén régi jó sorozatot, így a jó.

Visszatérő sorozatok

A kérdőjelekkel helyettesített címek rendes címekre át lesznek írva, amint szerzek infókat.

Május 5

Egérúti kalandok (Babar és Badou helyén)

Május 10

Gógyi felügyelő (szombatonként délelőtt)

Május 15

Csűrcsavarosdi (Tappancsmesék helyén)

Május 21

Boldogvölgy (Shaun a bárány helyén)

Május 26

Caillou  (Lóti és Futi helyén)

Május 27

Timothy iskolába jár (Állatkert a hátizsákban helyén)

Filmek, különkiadások

Út a döntőig
A legokosabb oszály werkfilmje lesz május 24-én 19.05-kor. Ismétlés 25-én reggel 08.30-kor.

Parázsfuvolácska
A nemrég az Erkel Színházban bemutatott, gyerekeknek szóló darab 70 percben, május 24-én 19.35-kor.

Gyereknapon 3 vadonatúj magyar animációs kisfilmet mutatnak be: Hoppi mesék - Hoppik és a varázsbot reggel 7-kor, Bab Berci köve 17.55-kor, és Kortárs gyermekversek és dalok 18.15-kor.
A Városligeti Gyereknapról is fognak adni egy félórás összefoglalót 17.25-kor.

Egyéb

Május 24-én 20.45-ig, május 25-én pedig 20.20-ig tart a gyereksáv.
Május 25-én, gyereknapon véget ér A legokosabb osztály vetélkedő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése