2014. december 18., csütörtök

Érdekességek az Animék, Firkák és Trollokról + Jön a folytatás

A hónapok óta ígért San Andreas-akciófilmet már december 15-én, négy részben bemutattam Facebookon, Youtube-on meg másnap 16-án debütált. Megvannak az első dicséretek és kritikák, ezek hatására pedig örömmel kijelenthetem, hogy várható lesz ennek az akciófilmek folytatása a GTA IV-ből, ami kicsit eltérhet majd a San Andreasostól. Írni fogok a tervekről részletesen de előtte néhány érdekességet megosztok az első filmről.


A Firkák bandája a film elején
A történetet még nyáron agyaltam ki. Először a bemutatót szeptemberre terveztem, de a történet írása és a szöveg nem lett teljesen kigondolva, sok más elfoglaltságom is volt, ráadásul a San Andreas játékot 10 hónappal az értelmetlenebb Anime-Toon
Rampage-széria elkészítése után vettem csak elő, így ismét meg kellett tanulnom a DYOM küldetéskészítő mod használatát, ami nem volt nagy nehézség.

Október közepén végül elkezdtem a "forgatást". A legtöbb jelenetet a DYOM-mal készítettem, és a Fraps-el rögzítettem. A játék 640X480-as képfelbontásra volt beállítva, így a felvételek is ugyanakkorák lettek. Nagyon sok jelenetet kellett felvenni, e
Trollpofa, Mickey és Inuyasha a filmben
zek összesen csaknem 10 GB helyet foglaltak a merevlemezen. Gondoltam, talán ha tömörítem őket, akkor jobban elférhetnek, de akkor a minőségen jobban ronthattam volna.

A felvételeket 1 hónap alatt vettem fel, de még hátramaradt a videók berakása és vágása, a feliratok hozzáadása, a zenék és hangeffektek kiválogatása, hozzáadása a Sony Vegasba. Ezek összesen még további két hetet vettek igénybe az újabb elfoglaltságok miatt.

Az első bemutatót szeptember végére terveztem, majd október közepére, végére, november közepére, végére, december elejére és végül közepére halasztgattam, amikor végre teljesen elkészült. Nem kis mnka volt.

Sok helyen változtattam a történeten, ezek miatt is volt csúszás. Íme néhány ötlet, amit végül mégsem csináltam a filmben:
Végül mégsem SpongyaBob lett a főnök
- SpongyaBob lett volna eredetileg a Firka-bandavezér, de végül Mickey-t választottam, mivel az ő skinje jobban mozog beszéd közben. Inuyashát meg nem véletlenül választottam meg az Anime-bandavezérnek, egy ismerősöm figyelmét szerettem volna vele felkelteni, akinek az a kedvenc animéje.
- Az lett volna a történetben, hogy Trollpofa hivatalba lépésének első hónapját beszéddel ünnepelte meg volna a városháza előtt, közben valamelyik anime-vagy firka-szereplő egy tetőröl próbálta volna lelőni Trollpofát, de nem jött volna össze neki, mert az őrök rajtakapták volna. A jelenet mégsem lett elkészítve időhiány miatt is, és mert nem tartottam volna ütősnek. Így lépett helyébe a "tüntetős" és utána az animeadós rész, mikor Inuyasha nem akar fizetni, a rendőrök ellen fordul, elmenekül, a másik rendőr Inu után fut lövöldözve, végül Inu sehova nem tud elfutni, Mickey hátulról agyonlövi a gonosz rendőrt, megmenti az animevezért.
- Október végén, mikor a valóságban szóba jött az internetadó ötlete, a "mesébe" is az jutott eszembe, hogy Eric Cartman-nek a netkávézóban a pénztáros váratlanul fizettetett volna vele 5000 forintot a net használatért a hirtelen érvénybe lépett városi törvény miatt (minden Los Santosi internethasználatért fizetni kellett volna 5000-et a közhelyeken), Cartman fegyverrel fenyegetőzött volna, mert nem hozott annyi pénzt. Végül kaszáltam ezt is a történetből, mert a San Andreasban nem találtam elég jó helyszínt internetkávézó-jelenetre. Így jött helyébe az, hogy Donalddal elmentek kocsival a bolthoz, útközben régi zenéket szerettek volna hallgatni a városi rádióban, helyette önkormányzati híreket és Trollpofa kedvenc operaszámait kapták.
- Úgy volt elképzelve elsőnek, hogy egy Anime és egy Firka egymás mögött autózott volna, megálltak volna a piros lámpánál, bekapcsolták volna az autójuk rádióját, a Firkának valami színvonalas zene szólt volna a 90-es évekből, az Animének meg egy mostani idegesítő szám, egymásnak estek volna az utcán, mert egyikük sem akarta kikapcsolni a rádióját. Ennek a helyébe jött a Goofy-Sasuke veszekedés és bunyó.

A filmben sok zene inkább a SpongyaBobból lehet ismerős, illetve olyan régebbi Nickelodeon sorozatokból, mint a Ren és Stimpy. Íme pár zene a filmből:

Gunfighter (amikor Inu és Mickey az elején a régi és mai időkön vitatkoznak)
NWA - Straight Outta Compton (instrumentális) (a bandaháborús jelenetnél, a főcímben)
Spindlelegs (SpongyaBob elbringázásakor a fánkoshoz)
Egy operazene, amit egyébként korábban a GTA LCS játékban a Double Cleff FM-ből hallottam. A szám címét nem tudom, de ha meglesz, akkor megírom (Donaldék autórádiójában és Goku tévéjében)
Blood in the Gutter (mikor Inuyashához jönnek a zsaruk)
Flight in Panic 1 (mikor a zsaru Inut üldözi, végül Mickey megmenti)
Smouldering Fury (mikor Inu és Mickey a vasúti alagútban rejtőzködnek és megbeszélik a terveiket)
Finders Creepers (mikor Mickey behatol a börtönbe, hogy kiszabadítsa a többieket, és mikor Inu és Mickey leszereli a két őrt Trollpofa villájánál)
Hit and Run (több jelenetben is elhangzott: mikor Mickey és a többiek kiszöknek a rendőrségből; mikor a rendőrök üldözik Inut és Mickeyt; mikor Inu és Mickey behatolnak Trollpofa villájába)
The Hurry Up (mikor Mickey és a többiek kiszabadulnak a rendőrségből, és Inu megjön a lakókocsival)
Willow Level1 part 2 (Harry Potter 2 és 3 játékokból) (mikor Inu és Mickey a faházban beszélgetnek)
Act of Heroism (a) és Terror by Night (mikor Inu és Mickey elbeszélgetnek Trollpofával, fegyverüket szegezve felé)
Queen - Prince Of the Universe (Inu és Trollpofa végső csatájánál)
Send Them Victorius (b) (miután Trollpofát legyőzik)
Happy-Go-Lively (mikor az Animék és a Firkák kibékülnek)
Bonanza Banzai - Induljon a banzáj (mikor a két banda táncol a végén)

A film négy részben megtekinthető Facebookon, de itt lent is meg lehet nézni, teljes 27 perces hosszában.


Amennyiben indításkor azt írná, hogy törölték, vagy esetleg valamelyik zene miatt elnémították az egészet, nem kell izgulni, én majd ismét felteszem, csak akkor az ominózus zenét a Youtube videószerkesztőjében elnémítom, mivel ott van arra lehetőség, hogy ha zenés videót rakunk fel, akkor a tartalomazonosító beazonosítja a számokat, és ha akarjuk, azokat magunk is elnémíthatjuk.

Mi van azzal a folytatással?

A folytatást novemberben találtam ki. A film címe várhatóan Animék, Firkák és Trollok 2 - Ikerbosszú lesz.
A történetet még nem találtam ki teljesen, de annyi bizonyos, hogy sok hasonlóság lesz az első részből. A film GTA IV-vel fog elkészülni, várhatóan részben a játékba épített filmfelvevő-szerkesztővel és a Fraps-el lesznek felvéve a jelenetek. Három szereplő szinte biztos, hogy az első részből is fognak szerepelni, mégpedig SpongyaBob, Son Goku és a harmadikat még nem tudom. Az újak pedig Homer Simpson és Naruto lesznek. A főgonosz skinjét is megtaláltam, de ha nem lesz jó, akkor változtatnom kell.
A történetről röviden: SpongyaBob és a másik Firka karakter fél évvel a Los Santosi balhék után Liberty Cityben meglátogatják rég nem látott haverjukat, Homért, aki egy panelházban él szegénységben. Ugyanis Liberty negyedéve választott polgármestert (a nevét még nem találtam ki), aki szintén független jelölt, de rosszabbnál rosszabb sarcokat vezetett be. Bob, a másik Firka és Homér hárman elmennek szórakozni egy jót Bobék pénzén. Összefutnak Gokuval, aki azért jött Libertybe, hogy meglátogassa Narutót, aki az új polgármester miatt is Homérhoz hasonló szegénységben él. Találkoznak vele egy emeletes házban, Naruto a Firkákkal bizalmatlankodik. Mikor valami miatt elmegy az egyik szereplő panaszt tenni az önkormányzatnál, kiderül, hogy Liberty "független" polgármestere valójában Trollpofa ikertestvére, és úgy tűnik, ugyanolyan megszállott, mint Los Santosi tesója volt. A polgármester titkárnőjétől megtudják az anime és rajzfilmfigurák azt is, hogy olyan súlyos törvényeket tervez bevezetni, amik miatt minden animének és firkának vége lenne a jólét Libertyben, és a még az úgyis szegényebb emberből is még szegényebbek lehetnek. Nem hagyhatják annyiban ezt az egészet, akcióba lendülnek, hogy leszámoljanak Trollpofa ördögi ikertesójával is.

Az Animék, Firkák és Trollok 2 - Ikerbosszú című film bemutatója bizonytalan, de 2015 első negyedévében biztos meglesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése