2015. december 31., csütörtök

AFT 4 - Érdekességek és tudnivalók

2015 október eleje és 2015 december vége között majdnem három hónap kellett az Animék, Firkák és Trollok című sorozat legújabb filmjének elkészítéséhez, ami az Újabb akció Liberty Cityben alcímet kapta. Facebookra 2015. december 30-án 6 darabban, és ugyanaznap nem sokkal a Facebookos bemutató után teljes egészében felkerült a Youtubera. Most ebben a cikkben írok a filmről.

A történetről

Az előző filmben felbukkant Kapzsi Hapsik nevű fiktív fiúegyüttes feltámadt holtjából (az AFT 3 végén Inuyasha és Bőrfej tette őket hidegre) és most Liberty Cityben turnéznak néhány napot, hogy világsztárok lehessenek, ami viszont apokalipszishez vezetne. A szintén az előző filmben megjelent új hősök, a Három Fejes nevű csapat megpróbálja őket eltenni láb alól - szokásos feladatuk szerint - hogy aztán ne tudjanak világuralomra törni és minden rajongóikat zombivá változtatni. A filmben ismét találkozhatunk Mickey egérrel és Son Gokuval, akik azért jöttek Libertybe, hogy meglepjék Narutot azzal, hogy meglátogatják. Találkoznak a Három Fejes csapattal és megtudják, hogy a gonosz Kapzsi Hapsik miatt ismét veszélyben forog a Föld. Az egyik akció során a Kapzsi Hapsik Narutonál találnak menedéket, aki elbújtatja őket - nem is sejti róluk, hogy mekkora bűnözők. Megfertőzi az egyik Kapzsi-zene a gyanútlan Narutot, aki titokban elhatározza, hogy segít a Kapzsiknak a világ meghódításán, és hogy sose sikerülhessen hőseinknek meggyilkolnia őket. Mikor hőseink megtudják, hogy barátjuk titokban szolgálja a kapzsikat, és már nem sok idő van a zombivá válásáig... A többit inkább nem lövöm le.

Íme teljes egészében a film:

Érdekességek a film készítéséről

A GTA - Ballad of Gay Tony játékával készültek el a film jelenetei, amik szokás szerint a Frapssel lettek felvéve. A rajzfilmes jelenetek, illetve a főcím a Toon Boom rajzfilmkészítő programmal lettek elkészítve ugyanúgy, mint az AFT 3-ban.
Az AFT 4 összesen 24 GB Frapssel felvett videó és majdnem 4 GB Toon Boom animáció felhasználásával készült. A film hossza 51 perc 35 másodperc hosszúságú, 10 perccel lett rövidebb a 2. és 3. filmekhez képest. Ebben a filmben is Mickey, Goku, Naruto és a trollok skinjei lettek használva a GTA 4 - BOGT-ben úgy, hogy a játékban néhány szereplő skinje lett lecserélve. A filmben a Kapzsi Hapsik rejtett kamerás bizonyítéka a The Sims 2 alapjátékával lett felvéve már régebben, amit még az előző filmhez készítettem.

A zenék

Szokás szerint most is hallhatóak zenék a filmben. Ismertebbek, nem túl ismertek, és olyanok is, amelyek amerikai rajzfilmsorozatokból lehetnek ismerősek. A legtöbb akciójelenetnél az előző filmben is hallható Splinter Cell játékzenék hallhatóak. Ugyanaz a néhány zene a Szomszédokból itt is felcsendül, amit az előző filmben is lehetett hallani (plusz egy újabb került bele a 29 perc 28 másodpercnél). Illetve bekerült a film elejébe az Életképek főcímzenéje, a végére pedig ugyanannak a végfőcímzenéje.
A Kapzsi Hapsik zenéi most is sípolós hanggal vannak helyettesítve, mivel sajnos a saját zene készítéshez nem értek, rendes zenét pedig továbbra sem akartam felhasználni. Ugyan idegesítőek lehetnek a hosszú sípszavak, de végül is mindegy, mert hogy a filmben a Kapzsi Hapsik számai úgyis fülsértőek és gázosak.
A playback-koncertnél hallható három magyar rockzene, amit a filmben Bőrfej, a Három Fejes egyik tagja állított össze az ellenséges fiúbanda lebuktatásához. Ezekből a zenékből hallhatóak rövidebb részletek:


Érdekességek és utalások

- A főcím direkt az Életképek elejének paródiája.
- A vége nem egészen ugyanannak a sorozatnak a paródiája, mert utólag lett kitalálva. A sorozat részei mindig Éva kérdésével érnek véget, utána a stáblista és a zene. A filmünkben pedig Mickey kérdésével ("Elkísérsz minket, Naruto?") ér véget a film, utána jön a zene és egyre messzebbre távolodik a kamera a szereplőktől.
- Egyeske kivégzésénél a Reszkessetek, betörők! filmben látott fekete-fehér film, a Szennyes lelkű angyalok hallható (azzal a filmmel ijesztette el Kevin a betörőt és a pizzás srácot).
- A filmben több történetszál is ugyanaz, mint az AFT 2-ben és AFT 3-ban. Például a reptéri lövöldözős jelenet az AFT 3-ban is ugyanaz volt, Ketteske kivégzése csaknem ugyanolyan volt, mint az AFT 2-ben Trollpofa polgármester öccsének kivégzése, dettó ugyanazon az épület tetején játszódott.
- "Vendégszereplőként" feltűnik Ketteske kivégzésénél Dolan kacsa (Donald kacsa groteszk paródiája), aki pornót olvas és a jobb kezével (csak a felkarja látszik a filmben) maszturbál.
- Ugyanabban a jelenetben Ketteske zuhan Dolan ablaka mögött, ami a Szomszédok 12. részében látható építkezési baleset paródiája is. Ugyanannak a jelenetnek a hangja hallható (az "Áááááá"-zás, a zene és Ketteske a betonon fekszik).


További tervek

2016-ban érkezik az AFT-sorozat első részének újraforgatott, kibővített változata, aminek ugyanaz lesz az alapkoncepciója, mint az eredetinek. Legkorábban tavaszra várható az elkészülése.
Szintén 2016-ban érkezik az AFT-sorozat befejezése, az AFT 5. A történetéről: a Trollpofa fivérek és a Kapzsi Hapsik együtt élednek fel holtjukból, hogy bosszút álljanak hőseinken. Közben a messzi jövőből érkezik Bőrfej leszármazottja, akit a harmadik világháborúból küldtek azért, hogy megmentse hőseinket egy robottól. A robotot a Troll-Kapzsi birodalom urai küldték vissza a jelenbe, hogy elpusztítsák Bőrfejet, hogy soha ne szülessen meg a fia, aki a harmadik világháborúban az értelmes emberek vezére lesz a Troll-Kapzsi birodalom elleni háborúban. Vajon sikerül Bőrfej leszármazottjának legyőznie a robotot és megmenteni hőseinket? És hőseink vajon véglegesen leszámolnak a Kapzsi Hapsikkal és a Trollpofa-politikus fivérekkel, vagy hagyják őket világuralomra törni? Mindez még csak a jövő zenéje, mert először az AFT 1 újraforgatása következik, és csak azután készül az AFT 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése