2016. szeptember 14., szerda

Animék, Firkák és Trollok - Újragondolva és újratöltve

Elkészült az AFT-sorozat 2014 végén bemutatott legelső filmjének rebootolt, kibővített extra változata, amit én csak AFT 1.5-nek rövidítek, de a hosszabb címe az, ami ennek az cikknek a címe is.

Az újrakészült változat alaptörténete az eredetihez képest nem nagyon változott. Az AFT 1.5-ben a rajzfilmek és az animék csapata egymással veszekszenek valami értelmetlen dolog miatt. A Los Santosi polgármester-választáson mind Trollpofára szavaznak, akiről azt hiszik, hogy majd egymás bandáját kizavarja a városból, de mindkét bandát megszívatja az új polgármester törvénye, aztán csak páran maradnak mindkét csapatból. Mikor kiderül, hogy a polgármester sokkal több és súlyosabb törvényekre, sarcolásra, diktatúrára és más rémségekre készül, és mindennek tetejébe a két banda lakóhelyén a 2024-es olimpiai stadiont, egy erőművet és egy emlékművet akarna felállítani, a két megmaradt bandavezér végül összefog, hogy kiszabadítsa a bezárt bandatagokat, és megmentsék a várost a biztos pusztulástól.

A film első jelenetei még áprilisban készültek, és augusztusban készült el az utolsó. Akár három hónap is elég lett volna a teljes film elkészítéséhez, ám a sok másik teendő és egy műszaki akadály miatt kettő további hónap kellett a végéhez. A film a GTA San Andreas világában játszódik. A film legtöbb jelenete a DYOM küldetéskészítővel készült, a jelenetek Frapssel voltak felvéve. Animált jelenetek is vannak a filmben, amik a Toon Boom programmal készültek. Ezek a jelenetek voltak a Trollpofa beszéde a tévében, Micimackó bolti lopása, a rádió hírek, a tévé híradó, és InuYasha akciója közben a két rendőr a kocsiban, mikor rádión szólnak nekik.

A Frapssel felvett videók mérete összesen kb. 14 GB, az animált jelenetek összesen kb. 4 GB volt. A film most is feliratos, nincs benne szinkron.

Zenék most sem maradtak ki. Az eddigi részektől eltérően ebben most kevesebb zene van. A legtöbb, főleg a hosszabb beszélgetős jelenetekhez nem került bele zene. A zenék most is legtöbbször a SpongyaBobból ismert kisebb zenék voltak. Ismertebb zene egyedül a Queen egy slágere a párbajos jelenetben, illetve két hip-hop klasszikus, az NWA és a Public Enemy egy-egy számának instrumentális változata hallható. Egyik az első bandaháborús jelenetben, a másik Goofy és Sasuke bunyója közben hallható. Három kisebb zene hallható a Szomszédokból. Az első bandaháborús jelenet és Inuyasha akciójelenetének kivételével, a lövöldözős részekben mind hallható akciózene a Splinter Cell 1 játékból.

Íme az öt havi munka eredménye:Csak az AFT 1-ből van reboot, a többi részből nem lesz, mert nagyon sok munka. Annyira, hogy még 2017-ben elkészül az AFT 5, ami a sorozat befejező része lesz. Az utolsó filmben az AFT 1-2-ből ismert Trollpofa ikrek és a 3-4-ből ismert magyar fiúegyüttes, a Kapzsi Hapsik duója elhatározzák, hogy együtt feltámadnak, végérvényesen bosszút állnak a filmsorozat első négy részében ért sérelmeikért és utána elfoglalják a világot. Megalapítanak egy pártot, amivel részt vesznek a 2017-es San Andreasi elnökválasztáson. A Kapzsi Hapsik dolga Trollpofáék pártját a zenéjükkel népszerűsíteni. A Kapzsik zenéjére nagyon sokan rákattannak (ezáltal K.H. rajongókká válnak, amiből nem lehet kigyógyulni, végleg zombivá válnak), és ha a rajongókat sikerül zenéjükkel ösztönözni, hogy Trollpofáék pártjára szavazzanak a választásokon, akkor azt simán megnyerhetik, és utána már semmi nem állhat útjukba, hogy világuralomra törhessenek. Az animék, a firkák és a Három Fejes megtudják, hogy esküdt ellenségeik feltámadtak és a választásokra készülnek, összefognak, hogy ismét megmentsék a világot. Nagyjából ennyi lesz az alaptörténet, még változhat. Abban változás nem valószínű, hogy a befejező filmből kiderüljön: a Trollpofa politikus ikrek vagy a Kapzsi Hapsik fiúbanda közül csak az egyik páros lehet az igazi gonosz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése